torsdag 23. september 2010

– Styrk samarbeidet mellom departementene

– Min utfordring til politikerne og byråkratene i Nærings-og handelsdepartementet, Miljøverndepartementet og Kulturdepartementet er: Styrk samarbeidet dere i mellom, avsluttet generalsekretær Tron Wigeland Nilsen i Norges Museumsforbund paneldebatten på Maihaugen.

Paneldebatten avsluttet konferansen ”Museer og kulturminner som motor i reiselivet”. I panelet satt i tillegg til Wigeland Nilsen, markedssjef Trude Arnesen på Maihaugen, museumsdirektør Geir Are Johansen i Lofotr og kreativ leder Pål K Medhus i Høve Støtt Hallingdal.

Paneldeltagerne var opptatt av at museene må bli mer markedsorienterte, uten at det går på bekostning av museenes oppgave om å konservere og ta vare på historie og kultur.

– Svaret på utfordringen er markedsorienterting. Det handler ikke om å ansette en markedssjef. Det løser ikke utfordringen. Markedssjefen må jobbe i en organisasjon er som markedsorientert, sa Geir Are Johansen fra Lofotr.

Trude Arnesen fra Maihaugen mener det er nettopp skjæringsfeltet mellom børs og katedral som gjør museene spennende og unike.

– I det feltet ligger det utrolig store muligheter som vi må være bevisste på å utnytte. Museene er ikke plastikk, vi kan være noe som alle vil etterspørre. Men vi må få til det skjæringspunktet, både internt og i forhold til samarbeidspartnere, sa hun.

– Opplevelsesøkonomi er et tankesett og en måte å tenke på, som er nødt til å utløse nye handlingsmønster, nye tiltak, nye initiativ og nye forventninger fra både produsenter og publikum. Reiseliv og museer er kun små deler av den store opplevelsesnæringen rundt om i verden, sa Pål Medhus fra Høve Støtt Hallingdal.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar