torsdag 23. september 2010

– Forsøk å se inn i fremtiden

– Verden er ikke hva den engang var, og den kommer heller ikke til å være hva den er. Det er viktig å forstå trender for å kunne utvikle tjenester som folk vil ha, sa Camilla Tepfers fra InFuture.

Hun sa at trendanalyser og fremtidsbilder kan redusere risikoen for feilinvesteringer.

– Det er lett å ignorere og prøve å jobbe mot et utviklingstrekk i stedet for å jobbe med og forsøke å få en rolle i utviklingen, sa hun.

Trendanalyse er et verktøy for å forsøke å se inn fremtiden. Det gjelder å finne de trendene som er viktigst for virksomheten og ut fra trendene lage et fremtidsbilde.

– Dere kommer garantert til å gjøre feilinvesteringer. Men jeg kan garantere at dere vil gjøre flere feilinvesteringer hvis dere ikke forsøker å forstå i hvilken retning utviklingen går, mente Tepfers.

Hun ba museene om å stille spørsmål om hvordan de allerede i dag må gjøre ting annerledes for å møte utfordringene i fremtiden.

En av de tingene vi allerede vet er at om relativt kort tid vil en større del av befolkningen være eldre og innvandrere. Hvordan påvirker det besøket til museene, spurte Tepfers.

Men hun advarte mot å stirre seg blind på tall og fakta fordi det hemmer kreativiteten i utviklingen.

– Det er ofte lurt å se rundt seg og finne mønstre. Man bør se på hva det er andre på vårt område gjør, i hvilken retning går attraksjoner i utlandet, sa hun.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar